fbpx

Sesam Tempeh met Rijst

Sesam Tempeh met rijst JDV Online Coaching Leeuwarden

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in een gerecht zonder dierlijke producten heb ik weer een lekker recept voor je.
Ik hoor graag wat je ervan vindt.

Dit heb je nodig (4 porties)

-7  200g tempeh, in blokjes gesneden
-1 eetl. olijfolie
-1 eetl. gember, geraspt
-2 teentjes knoflook, geperst
-1 eetl. sesamolie
-1 eetl. rijst wijn azijn
-3 eetl. tamari (of sojasaus)
-2 eetlepels. ahornsiroop
-2 wortelen, gesneden of in dunne reepjes gesneden
-½ broccoli hoofd, roosjes
-1 paprika, in plakjes
-3 kopjes (585 g), bruine rijst, gekookt
Eventueel:
-1 eetl. sesamzaadjes, om te garneren
-lente-ui of bieslook, om te garneren

Zo maak je het:

-Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en kook de tempeh ongeveer 6 minuten, af en toe roerend, aan elke kant bruin.
-Maak ondertussen de saus door gember, knoflook, sesamolie, rijstwijnazijn, sojasaus en ahornsiroop in een kom te mengen.
-Voeg de helft van de saus toe aan de pan met de tempeh, mix tot het bedekt is, haal het dan uit de pan en zet het opzij.
-Voeg de wortelen, broccoli en peper en de resterende saus toe aan de pan en kook ongeveer 5 minuten, of tot de groenten gaar zijn.
-Voeg vervolgens de tempeh toe en kook nog 3-5 minuten of tot de groenten gaar zijn.
-Eenmaal klaar, serveer met ¾ kopje gekookte bruine rijst en eventueel met sesamzaadjes en gesneden lente-ui of bieslook.

En dan uiteraard de voedingswaarden nog:

Bereiding: 10 min
Koken: 20 min
Kcal: 507
Koolhydraten: 54 gram
Eiwitten: 17 gram
Vetten: 13 gram

Enjoy! 

Meer leesvoer

Ouder dan 40? Like dan onze Facebookpagina voor de beste tips over gezond ouder worden

Share via
Copy link
Powered by Social Snap